• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Forum
 
 
Dobrodošli, Gost
Za korištenje ovog foruma, pisanje komentara, tema i postova, molimo da se Prijavite ili Registrirate.    Zaboravili ste lozinku?

Sidrišta
(1 promatranja) (1) Gosta
Idi na dnoStranica: 1
PREDMET: Sidrišta
#71
Sidrišta prije 11 Godina, 2 Mjeseca Karma: 0
Odličan članak o testiranjima i podacima prikupljanim po raznim penjalištima. Kratki rezme - iako bi po zdravom razumu sidrište i karabineri na sidrištu trebali biti oni najbolje kvalitete i najveće nosivosti i kao takvi bili najčvršća karika u sportskim smjerovima, u praksi to najčešće nije tako. Pa tako na sidrištima i u smjerovima nalazimo svakojake karabinere loših karakteristika i materijala(nazovimo ih jeftini karabineri "iz peveca"). Testiranja su pokazala da su penjački karabineri recimo na korištenim ukapčanjima puno izdržljiviji i podnose puno veća opterećenja od onih jeftinih "iz Peveca", makar bili oni i potpuno novi.

www.planetmountain.com/english/News/show...l=2&keyid=40417#

Iako kod nas prevladavaju originalna sidrišta visoke kvalitete, ponekad na istima s alkom(ringom umjesto karabinera) nalazimo takve tempirane bombe u onim dodanim jeftinim karabinerima "iz peveca", a sve kako se ne bismo morali razvezivati. Pa imamo paradoks, dok sidrište i alka nosi opterećenja propisana normama, takav dodatni karabiner iz nečije garaže može biti ozbiljan faktor ugroze sigurnosti koji najčešće ostaje kao jedna jedina ukopčana točka prilikom spuštanja penjača.
Dani
Admin
Postova: 44
graph
Korisnik Offline Kliknite ovdje da biste vidjeli pofil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
 
Idi na vrhStranica: 1
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990