• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Samo Nalle!
 
 

Samo Nalle!

Will na replici sa koloturon u pripremi za fleš!

Replika

Kvaliteta je vječna...





2 riči, dragi naši -  NALLE HUKKATAIVAL !

U današnja površna vrimena kad je sve relativno, i je i nije, možda je, ako je - guštamo gledat i pratit priču oko bouldera Burden of Dreams (9A) jer tu nema priče ni dileme. Sve je jasno - radi se o najtežem usponu svih vrimena, čovik je zaginia za popet ga i sad je "nesta" i laprda offline u velikom stilu.

Boulder šta ga je Nalle popea 2016. ne samo da je kratak tj. pravi boulder nego je toliko težak da najjači od najjačih izmišljaju najrevolucionarnije načine da bi se pripremili za dugoočekivano prvo ponavljanje. 
Najdalje je otišla ekipa iz UK podruma Will Bosi i Aidan Roberts koji su pomoću 3D printa sastavili doslovno identičnu repliku i sada ginu doma već danima i evo pokreti su tu, a navodno bude li bure, možda se i zalete do Finske dat mu pokušaj.

Momci su uvjereni da imaju šanse čak i za fleš pokušaj ali redakcija im poručuje - je, moš mislit svakako! Znači uvježbaješ misecima repliku koja je jako blizu originalu i onda ga ideš popet iz prve - dobro koje su ovo p**darije?!? To je tu negdi u rangu sa ovin drugima koji prastare smjerove penju sa kneepadovima, pa ležerno upisuju iste ocjene i poručuju dobro je sve!

Ali ... nećemo se živcirat - samo Nalle, samo Hukkataival, samo ljubav!



>>> FA, Burden of Dreams




Legendaran susret u Albarracinu! "Di si legendo, koa šema, ovo ono?"

Nalle & Vitezovi




Komentari  

 
+1 #1 Hrvoje Grancarić 2023-03-14 11:48
Zanimljiva inovacija.. meni se čini da je ovo samo još jedan korak u trening alatima - ljudi su oduvijek radili neke replike svojih projekata, s vremenom je razvoj grifova i boulder dvorana/nagiba dopuštao settanje što sličnijih replika, pa zašto ne otić korak dalje ako trenutna tehnologija dopušta i 3d isprintati par identičnih hvatišta kao na projektu. Plus ekološki faktori - smanjuje se potreba za putovanjima/carbon footprint i manje se zamašćuje pravi smjer. BTW baš o nečem sličnom pričaju Moffatt i Moon u zadnjem videu - stara škola je početkom 90tih graknula i na njih kad su se počeli bacakati po letvicama i raditi zgibove ali vrlo brzo je to postao standard.. Kad smo kod toga i boulder dvorane su nastale originalno samo kao trening za vani da bi danas postale sport za sebe :)
Citat
 
 
0 #2 Did Marul 2023-03-15 00:37
Hrvoje moj dobri, sve si u pravu i naravno da podržavamo svaki progres u treningu ali jedini je problem u svemu skupa što taj progres ne prati nužan update na etičkom polju.
Npr. kneepadovi - gomila starih klasika se penje sa novim kneepad betama, a najčešće bez korekcije ocjene koja bi evidento tribala bit drugačija.
Ili šta se tiče replika - di je granica kada se može reći da je replika previše identična originalu i samim tim isključuje mogućnost fleš pokušaja jer praktički original penješ doma već misecima? 3D print hvatišta je veliki korak u tom smjeru...
Citat
 
 
+2 #3 Hrvoje Grancarić 2023-03-15 09:59
a polako dida, odnia vrag prišu, doć će i etika..
Kneepadove sam i ja dugo odbijao, ali nakon što me vranjača dva lita šamarala i ja sam pokleka i zalipia to govno za bedro i sad je baš gušt, daje dodatnu kompleksnost u repertoaru penjačke tehnike.
Jel nešto fleš nakon replika treninga - dobro pitanje, mogu se sititi argumenata i za i protiv. Boulder vani će uvik biti nešto drugačije (nagib, tekstura, uvjeti, itd..), ali opet ako je replika baš jako blizu originala valjda nije pravi fleš? možda ćemo smisliti neki novi pojam "replika fleš"? haha
Mislim da se 3d replika trening neće baš omasoviti (iako vidim potencijala u tom trendu - zamisli dide u marula stavit repliku dreamtimea!) tako da možda i nije neka bitna tema, a definitivno ne virujem da će iko flešat BOD. Kako god bilo, uvik je najbitnija transparentnost i iskrenost - ako si koristia kneepad u old skul smjeru i napravia odmor u detalju ili pičia godinu dana po 3d replici, onda brate to i reci..
Citat
 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990