Odpenji: Marulianus Penjališta Sportska penjališta NEW AREA: Smokovlje!
 
 

NEW AREA: Smokovlje!

Smokovlje-Bol (Brač)

Bolski biser!Ako ste mislili da se gušt penjanja na marjanskim Šantinim stinama u rangu 6a-c nemože nigdi ponovit - u krivu ste! Opremili smo "novi Marjan", a nalazi se na južnoj strani Brača, samo koji kilometar od mista Bol. 

Novo penjalište se zove Smokovlje (Zaograda) prema starim lokalnim nazivima za tu lokaciju, a koje god ime od ta dva odaberete nećet falit. Jednaka je stvar ako se odlučite na penjački izlet s obzirom da odgovorno stojimo iza tvrdnje na početku ovog teksta - Smokovlje kvalitetnom i karakteristikama penjanja neobično podsjeća na legendarni Marjan.

Bušenje sektora ljuska

Orjentacija stine je jugozapad - jug - jugoistok što je čini idealnom za zimske dane iako je penjanje više - manje moguće i u ostale dijelove godine. Stina je odlično razvedena, iznenađujuće kompaktna (s obzirom na spomenutu razvedenost) i većinom je vertikalnog nagiba uz nekoliko jačih prevjesa, te standarde položene sekcije.

Što se samih smjerova tiče, na penjalištu ih je trenutno 18 komada u dva jugozapadno orjentirana sektora prosječne visine oko 20-ak metara. Raduje nas da se da je općina Bol u suradnji sa našim klubom odlučila podržati uređenje spomenutih smjerova koji su zbog neposredne blizine mora uređeni marine inoxom, a virujemo da ćemo u istom stilu, polako i kvalitetno nastaviti sa daljnjim uređenjem ove stine koja nudi još podosta potencijala za nove linije.

Svojim laganim, prekrasnim smjerovima ovo penjalište će uskoro postati nezaobilazno misto za sve penjače koji posjećuju Brač i pogađate, idealna kombinacija uz proslavljeno Bračko hard core penjalište Smrku. Ukratko - Brač sada ima sve!


>>> PRISTUP PENJALIŠTU:
Na samom istočnom dijelu mjesta Bol, na uzbrdici iznad dominikanskog samostana, potrebno se uključiti na makadamski put u pravcu istoka. Makadam je solidne kvalitete, pogodan za gradska osobna vozila, a do parkinga u podnožju stijene (na skici) je potrebno voziti 4km.
Od parkinga do stijene pratiti uhodanu stazu djelomično označenu kamenim "čuljcima" prema sektorima Ljuska i Teraca.
Važno: molimo vas za maksimalno odgovorno ponašanje u pogledu parkiranja i korištenja pristupnog puta s obzirom da je makadam prometan, a staza se kreće privatnim zemljištima.

Skica pristupa
>>> POPIS SMJEROVA:
Svi smjerovi na skicama su uredno ispenjani i očišćeni, ali s obzirom da se radi o novom penjalištu letit će toga još. Ukratko - linije trebaju penjanje, a prijedlozi ocjena ponavljanja. 

sektor Ljuska


sektor Teraca


 
 
 
 

Zadnji komentari

 • Samo Nalle!
  a polako dida, odnia vrag priš...
  15.03.2023 - 09:59 by Hrvoje Grancarić
 • Samo Nalle!
  Hrvoje moj dobri, sve si u pra...
  15.03.2023 - 00:37 by Did Marul
 • Samo Nalle!
  Zanimljiva inovacija.. meni se...
  14.03.2023 - 11:48 by Hrvoje Grancarić
 • Etičko popodne!
  Udrili smo danas na Marjanu i...
  28.12.2022 - 19:53 by Roko
 • Etičko popodne!
  Nikakvi problem Roko! Ajde ti ...
  21.12.2022 - 22:11 by Did Marul
RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990