• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Koji Klobuk, sine?
 
 

Koji Klobuk, sine?

Demir Barić, uredia je i prvi popea Araceli i Transakciju, nevjerovatno dobre linije i dva najduža smjera centrale Klobuka!

Tata centrale

Mirno spavaj biseru!

Nekidan u redakciji mladi Grgur Mihalj.
"Marule fali mi nešto u rangu 7b-b+, općenito ih nema pari mi?˝
"Asu, imaš ih na Klobuku koliko oćeš i svaki je klasik..."
"Ček, ček Dide di je to?".



Nedavan uspon Branka Kragića u top liniji Araceli (7c) je iznjedria na Beti lipu i poučnu priču o tom našem zaboravljenom biseru - Klobuku. Virujemo da zaboravljeni nije prava rič jer ko god je bia gori teško da će to ikad zaboravit ali da se radi o penjalištu koje nije popularno i često posjećeno to zasigurno!

Čast iznimkama, rijetki su splitski penjači koji su gori redovno penjali na duži period. Makadam je često loš i razrovan, ako ideš pješke triba ti dobrih 45 minuti, a i sama stina je ogromna, traži logistiku, puno opreme, dosta vrimena - sve neke stvari koje ne bi tribale bit problem ali za komodnog splitskog penjača kojeg je mater rodila u okruženju dovoljan razlog da se zaleti negdi drugdi di je život jednostavniji, a fala Bogu ima se di. Uz sve to Klobuk je uvršten u Natura 2000 mrežu važnih staništa ptica te je sklopljen dogovor da se izbjegava penjanje u periodu  01.02.-01.08. svake godine kojeg valja poštovati kako bi se izbjeglo potpuno zatvaranje penjališta.
Drugim ričima, naš lokalni težak muku muči da se motivira otić gori, a onda kad se motivacija pojavi još mora i pazit kad će to bit...ma ajde čovik moj, ne dolazi u obzir, neću iz principa...a uostalom nema ni komad ravnog za iskrcat dite, a kamoli da to dite prohoda ili protrči par koraka... :-)

Eto pokušali smo objasnit zašto na Klobuku nije gužva, a ako vam je u tom moru izgovora slučajno u oko upa onaj dio da ga nemože zaboravit itko ko je bia gori, to ne planiramo objašnjavat. Morat će te sami otkrit zašto je tomu tako... :-)










 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990