• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Godišnje izvješće!
 
 

Godišnje izvješće!

...

...

Evo štivo uz kavicu...

 

 

 

KLUPSKO IZVJEŠĆE ZA 2014. GODINU

 

 

Protekla 2014. godina bila je ponovno još jedna u nizu vrlo uspješnih u radu našeg Kluba. Proslavili smo velikih 22 godinu postojanja i kao najstariji sportsko penjački klub u Hrvatskoj idemo naprijed, dok uprava i članstvo iz godine u godinu pokazuju i dokazuju svoju kvalitetu na svim poljima sportskog penjanja i ostvaruju izvrsne rezultate.

U svakom slučaju, puno rada i truda je iza nas i u protekloj godini, koju je obilježila izgradnja naše nove dovrane-penjačkog centra Marulianus, a ovdje Vam donosimo mali dio onoga šta smo uradili i postigli.

Pa krenimo redom...

 

NATJECANJA

Natjecateljske rezultate u 2014. Godini su obilježili prosječno dobri rezultati naših penjača na državnom prvenstvu, ali i van njega.  U klupsku vitrinu smo ukupno uknjižili PET (5) pojedinačnih titula prvaka države u raznim kategorijama i disciplinama državnog prvenstva.


Prvenstvo Hrvatske

Disciplina bouldering. Pojedinačno smo osvojili dva naslova državnih prvaka u slijedećim kategorijama: Mlađi kadeti i Kadeti.

 

Disciplina težinsko. Pojedinačno smo osvojili jedan naslov prvaka države u kategoriji Mlađi kadeti.

 

Disciplina brzinsko. Pojedinačno smo osvojili dva naslova prvaka države u kategorijama: Mlađi kadeti i Kadeti.

 

Moramo se osvrnuti na gornje natjecateljske rezultate koji su za razliku od godine ranije znatno lošiji, ali to smo i očekivali iz dva razloga.
Prvi je objektivne prirode – prirodna smjena generacija, a drugi je preseljenje dvorane koje nam je stvorilo x problema u trenažnom procesu, ali to je sada sve iza nas i idemo u nove pobjede!


Inozemna natjecanja, reprezentacija

Kao članovi B mlade reprezentacije dvoje naših mladih natjecatelja nastupili su u Imstu na Youth Collor Festivalu, natjecanju koje okuplja najtalentiranije mlade penjače u dobi od 10-12 godina.

 

Ostala natjecanja

Marulianusova djeca su sudjelovala i na Vanka regule, BWSC-u u Paklenici i Boulder openu Sv. Krševan, Fothia Open i u Mostaru.

Organizacija natjecanja
Prošla godina biti će upamćena isključivo po radovima u novoj dvorani te se iz tih razloga nije moglo organizirati nikakvo natjecanje. Već u slijedećoj godini, 2015oj pripremamo niz iznenađenja po tom pitanju.
Ipak spomenuti ćemo organizaciju natjecanja za djecu i za odrasle povodom službenog otvaranje Penjačkog Centra Marulianus koje je okupilo gotovo 150 natjecatelja.

 

5. Jokin Memorijal je održan u našim srcima jer smo isti proslavili radno u našoj novoj dvorani. Joke nam neće zamirit, a u 2015oj ćemo na propisan način ponovno obilježiti ovaj nama važan memorijal.

 

AKTIVNOSTI U PRIRODNOJ STIJENI

U godini iza nas dosta se penjalo u prirodnoj stijeni usprkos velikom obujmu radova oko otvorenja nove dvorane.

Penjalo se na zavidnom nivou – na konop do 8b+, a na krešped do 7C+.

 

Bouldering – Osim domaćih penjališta, naši su penjači boulderavali u Magic Woodu (neki su do tamo čak išli i autobusom), Zillertalu i Golobovim pećinama. Usponi prema težinama su sljedeći:

7C+ x1, 7B+ x4, 7B x 8. Nove bouldere čistili smo na Biokovu i u Texasu.


Sportski smjerovi – Naši asevi su na konop najaktivniji bili na penjalištima u bližoj okolici grada ali i Paklenici, Istri, slovenskim penjalištima Bohinjskoj Beli, Bitnjama, Kupljeniku, austrijskom Warmbadu, te Massoneu u Italiji. Broj uspona prema težinama izgleda ovako:

8b+ x1, 8a+ x2, 8a x2,7c+ x7, 7c x13.


Dugi smjerovi – popelo se i nešto višedužinaca duž dalmatinskih penjališta, najteži od njih težine 7a.


Deep water solo – DWS sezona 2014 je bila bombastična i vrlo zanimljiva. Popelo se par projektnih linija na najistaknutijoj dws lokaciji, Čiovu, koje je dobilo svoj najteži smjer 7c+. Bilo je još zanimljivih uspona ali uglavnom stranih penjača, dok su domaći penjali do 7b+. Ne sumnjamo da će već iduća sezona donijeti nove pomake.

 

Opremanje novih smjerova - Naši su članovi i ove godine na poznatim lokacijama u Dalmaciji, od kojih su neke potpuno nova penjališta u nastajanju, uredili nekoliko novih smjerova. Ukupno ih je uređeno  10 u Omišu, Trogiru a po prvi put bušili smo i u Glavicama.


EDUKACIJA KADROVA
Naš je klub bogatiji za još jednog instruktora sportskog penjanja, a sport je dobio još jednu kategoriju instruktora – Instruktor sportskog penjanja za duge sportske smjerove. Pripremljen je i Program školovanja za duge sportske smjerove te je od 2015. Moguće provoditi edukaciju kadrova i za Big Wall.

 

ŠKOLA PENJANJA
Početkom Listopada organizirana je tradicionalna jesenska škola penjanja za one starije od 18 godina. Školu je pohađalo 18  kandidata. Do sada je završni ispit uspješno položilo 12 kandidata.
Ponovo smo ove jeseni naše juniore priključili praktičnom dijelu škole koji se odnosi na rad s opremom, penjanje u prirodi i osiguravanje partnera. Na ovaj način smo osigurali kontinuitet i potrebnu izobrazbu naših najmlađih u ovom segmentu našeg sporta.

 


JUNIORSKA ŠKOLA

Treninzi za naše najmlađe redovito idu uzlaznom putanjom što pokazuju i ovogodišnji natjecateljski rezultati, al i ukupna brojnost djece koja nam dolaze na treninge u sve većim brojkama. Klupski je to prioritet koji nam je i dalje jedna od glavnih odrednica za budućnost. Rezultati naših mladih najbolja su potvrda da smo na pravom putu. Radujemo se sezonama koje slijede!



REDAKCIJA

www.marulianus.hr radi punom parom i u formi je života!

Ona na najbolji način prezentira rad našeg kluba, a možemo se pohvaliti da je jedna od najažurnjih i najposjećenijih penjačkih stranica na Balkanu.

Marul živi vječno!

 

 

KUĆA ‘O MARULA – PENJAČKI CENTAR MARULIANUS

Možda i najvažniji dio Godišnjeg izviješća se odnosi upravo na temu Kuće O Marula. Pronašli smo novi prostor i već iselili iz Odakove oprostivši se dostojanstveno od naše stare kuće kako i priliči nakon punih deset godina provedenih u podrumu.
Dakle najvažniji Klupski projekt u posljednjih 6 godina je ostvaren!

Prostor u koji smo ušli već smo velikim dijelom opremili i detaljno započeli njegovo uređenje. Do danas je opremljeno nešto više od polovice ukupnog prostora. Prostor je nevjerovatnih gabarita i predstavlja i garantira zasigurno iskorak i budućnost našem klubu i novim naraštajima.
Lokacija je znakovita, u okviru stadiona Poljud, prostor ima 800m2 i omogućava sve sportsko penjačke discipline.

Priredili smo u Prosincu spektakularno otvaranje PC Marulianus gdje smo organizirali dva natjecanja, jutarnje za djecu i večernje za odrasle. Ukupno je nastupilo gotovo 150 penjača a cijeli event je bio izuzetno medisjki popraćen.
Penjački centar Marulianus je i dalje u izgradnji!


OPREMA

Oprema se nije obnavljala jer su sva sredstva namjenski trošena na izgradnju.

 

OSTALO
Pored navedenih aktivnosti nismo imali previše vremena za neke uobičajene dodatne, pa je ove godine ova rubrika prazna.

 

 

ZA KRAJ

Eto, iz svega navedenog vidi se rad, trud i zalaganje naročito 2014-te godine koja je bila prekretnica u radu našega kluba. Kako smo prema već ustaljenom načinu izbjegavali imenovati članove za neke od uspjeha, sada želimo pohvaliti sve one koji su na bilo koji način pridonijeli gore spomenutim uspjesima u radu SPK Marulianus tijekom 2014.!

Hvala i svima onima koji su željeli pomoći, ali su bili spriječeni.
Naročite zahvale idu i upravi kluba i Izvršnom Odboru koji je bio pod nevjerovatnim pritiskom i stresom cijeli ovaj jednogodišnji period i usprkos svemu tomu godinu odradio u uzlaznoj putanji, te naravno, našim sponzorima koji su potpomogli neke od spomenutih akcija.

SPK Marulianus želi svojim asevima i Marulićima da im 2015. bude još uspješnija, te da ostvare sve svoje penjačke želje!

Vidimo se u Penjačkom Centru Marulianus!


 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990