• Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Penjanje u Dalmaciji Opremanje novih smjerova
 
 

Opremanje novih smjerova

Sigurnost nam je uvijek bila na prvom mjestu! Vodeći se za ovim načelom tijekom posljednjih dvadeset godina postojanja kluba i propagiranja sigurnosti u penjanju, možemo reći da smo na zadovoljavajućem nivou. Ali to nikako ne znači da se smijemo opustiti, dapače. Mi se u Dalmaciji brinemo za sva naša penjališta. Ako na terenu nisu naši članovi, ima netko tko se brine za određene lokacije. No u svakom slučaju email SPK Marulianusa je otvoren za sve slične problematike.
Blizina i opasan utjecaj mora, te vapnenačka stijena koja je ponekad upitne kvalitete drže nas budnima i postavljaju isključivo najviše standarde po pitanju opreme. Pa tako u svojim stijenama želimo isključivo najbolju opremu originalnih proizvođača - namjenjenu isključivo sportsko penjačkim aktivnostima!

Svio oni koji imaju želju opremiti koji smjer ili čak cijelo penjalište - su dakako dobrodošli! No uz dobrodošlicu, mi ćemo vas zamoliti za slijedeće:
- Prije bilo kakve izrade smjerova molimo da kontaktirate ili najbliži penjački klub ili neke kompetentne osobe ukoliko ih osobno poznajete. Naša email adresa je uvijek tu za ispomoć! Mi vam zbilja možemo pomoći pri informiranju o postojećoj ili potpuno novoj lokaciji, te čak u kontaktima sa lokalnom samoupravom ili stanovnicima, te Vam pomoći sa skicama postojećih smjerova.
- Tijekom opremanja, molimo koristite isključivo najbolje materijale vodeći se  Normativom o opremanju smjerova i uzimajući u obzir blizinu mora i utjecaj i posljedice djelovanja morske vode i soli na sve materijale u blizini.
- Nakon opremanja obavezni ste dostaviti informacije o učinjenom, precizno ucrtanu liniju novog smjera/projekta na fotografiji stijene, težinu i dužinu smjera/projekta te eventualni naziv i FA.
- Poštujte penjačku etiku i naša upozorenja o očuvanju i zaštiti okoliša.

Hvala na razumijevanju i želimo vam ugodno i sigurno penjanje!
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990