Odpenji: Marulianus Marulianus Aktivnosti Projekt Drašnice!
 
 

Projekt Drašnice!

Drašnice

Potencijalno ludilo!

Drašnice - nevjerovatan potencijal...
Drašnice, malo misto malo iza Podgore iznad kojeg se ukazuje ogroman potencijal za sportske penjače i definitivno top spot u budućnosti, zagolicala je članove SPK Marulianus još tamo 2009. Godine koji su odmah prionili poslu. Pokušali smo organizirati neke penjačke evente gdje bi sudjelovali i neki proizvođači spitova i opreme, te smo izradili i promo materijal, ali nije prošlo.
Nakon toga slijedeće godine inicirali smo sastanak sa lokalnom samoupravom gdje je prepoznat potencijal i uz pomoć TZ Podgore nabavljena početna količina materijala.

Da lokalci misle ozbiljno, vidili smo kad su uredili kompletan makadamski stari pristupni put i sada se lakoćom može pristupiti vozilom podno stijena. U pripremi su i info-tabele za penjanje i sve nam to pokazuje da još ima ljudi sa vizijom, šta nas jako raduje.

Do sada smo uspješno organizirali dva bolting vikenda, oba u 2011. Godini, jedan u 5.misec a drugi koncem Listopada čime je započeto organizirano opremanje smjerova na ovoj nevjerovatnoj lokaciji.

Planovi su nastaviti suradnju sa lokalnom samoupravom upravo po ovakvom modelu gdje je SPK Marulianus nositelj radova na terenu  i razviti ozbiljnu penjačku destinaciju na ovom dijelu dalmatinske obale čime će ući u penjačke vodiče i zasigurno privući mnogobrojne ljubitelje kvalitetne stine jer upravo to je ono čega u Drašnicama ne fali; stine svih orijentacija, visina i reljefa.

 

 

 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990