• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
 
 

Pravilnik - seniori

Pravilnik za organizaciju i suđenje na natjecanjima boulder lige Splitsko-Dalmatinske županije
(godina 2010.)


(I) Općenito

1.1. Ako ovim pravilnikom nije drugačije rečeno, natjecanje se odvija prema pravilima KSP HPS-a. U slučaju promjene natjecateljskih pravila pravovremeno će biti obaviješteni svi klubovi i odsjeci kojih se to tiče, a važeća verzija pravila će biti redovito ažurirana na web stranicama marulianus.hr  i bolderama.com
1.2. Natjecanja se održavaju za slijedeće kategorije:

a) Seniori/ke - natjecatelji koji su navršili 18 godina i više
b)Veterani/ke – natjecatelji koji su navršili 35 godina i više

Obje kategorije se natječu zajedno, s tim što se veterani/ke evidentiraju i na posebnoj listi ukoliko ih nastupi više od tri (3) u sezoni.

1.3. Natjecatelji koji su aktualni prvaci hrvatske ili članovi hrvatske reprezentacije mogu nastupati na natjecanjima boulder lige, ali van konkurencije.
Ove kategorije natjecatelja ne osvajaju ni bodove ni nagrade, a ulaskom jednog natjecatelja u finale, broj natjecatelja u finalu se povećava za jednog natjecatelja iz kategorija koje se boduju.


(II) Organizatori

2.1. Organizatori boulder lige Splitsko-Dalmatinske županije su SPO HPD Mosor i SPK Marulianus, te se natjecanja održavaju u boulder dvoranama tih klubova.
Boulder dvorana HPD Mosor - Doverska 37, Split
Boulder dvorana SPK Marulianus - Odakova 26, Split

2.2. Startnina za natjecanje je fiksna i ona iznosi 10kn. Startnina ostaje organizatoru natjecanja, a služi za pokrivanje troškova natjecanja (izrada formulara, medalja, pehara, te ostali potrošni materijal).


(III) Osoblje natjecanja

3.1. Organizator je dužan osigurati osoblje natjecanja:
a) suce - glavni i pomoćni
b) postavljače smjerova
c) pomoćno osoblje

3.2. Suci i postavljači smjerova moraju biti službeno potvrđeni od strane KSP HPS-a ili barem moraju imati zadovoljene uvjete propisane Pravilnikom KSP HPS-a.

3.3. Osobe iz točke 3.1. ovih pravila ne primaju od organizatora nikakvu naknadu za svoj rad.


(IV) Prijave natjecatelja

4.1. Uvjet za sudjelovanje na natjecanju je članstvo u sportsko-penjačkom klubu ili sportsko-penjačkom odsjeku koji djeluje unutar Planinarskog Saveza Splitsko-Dalmatinske županije.

4.2. Prijave šalje klub i to isključivo na e-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript - za natjecanja koja organizira HPD Mosor
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript - za natjecanja koja organizira SPK Marulianus

U prijavama se obavezno navodi Ime i Prezime natjecatelja, te godina rođenja.

(V) Nagrade

5.1. Na kraju svakog natjecanja dodjeljuju se medalje za prva tri mjesta u seniorskoj muškoj i seniorskoj ženskoj kategoriji. Veteranska kategorija ne prima medalje na natjecanjima.

Na kraju sezone se dodjeljuju prijelazni pehari ukupnim pobjednicima boulder lige u svim kategorijama.


(VI) Natjecanja

6.1. U 2010. godini će se održati ukupno šest (6) natjecanja.

6.2. Krajnji rok za prijave na natjecanja je tri (3) dana prije održavanja natjecanja.

6.3. Sva natjecanja počinju u satnicama koje odredi organizator. Izolacijska zona se otvara najkasnije jedan sat prije početka, a zatvara pola sata prije početka natjecanja.

6.4. Sva natjecanja se sastoje od dva kruga: polufinale i finale.
Polufinale su "otvorenog" tipa, tj. svi natjecatelji zajedno ulaze u natjecateljsku zonu i imaju određeni period za savladavanje svih boulder problema. Taj period određuje organizator (prema broju prijavljenih natjecatelja i sl.).
Finale se provodi po istom principu kao i na natjecanjima za PH (5min period pokušaja / 5min period odmora).

6.5. Broj boulder problema po krugu natjecanja je: 6 za polufinale, 4 za finale.

6.6. Svaki boulder problem se mora sastojati od: startne pozicije, jedne bonus zone, završnog hvatišta. Sva hvatišta boulder problema moraju biti jasno istaknuta tako da se razlikuju od ostalih koja su postavljena na stijeni.


(VII) Rangiranje natjecatelja

7.1. Nakon procedure rangiranja natjecatelja u polufinalu određuje se broj natjecatelja koji će nastupiti u finalu. Fiksni broj natjecatelja  za kategorije seniorki i seniora u finalu je 6. Ukoliko je ovaj broj premašen kao posljedica jednakog ranga natjecatelja iz prethodnog kruga, broj natjecatelja bliži fiksnoj broju (veći ili manji od fiksnog broja) će se kvalificirati u sljedeći krug natjecanja. Ako je ta razlika jednaka, uzima se veći broj natjecatelja.

Veteranska kategorija nema finalni krug natjecanja već se rezultati  iz polufinalnog/kvalifikacijskog kruga natjecanja računaju kao finalni poredak natjecanja .

7.2. Nakon završetka natjecanja i objavljivanja finalnog poretka dodjeljuju se bodovi za to natjecanje u sniorskoj i veteranskoj kategoriji, a prema natjecateljskom pravilniku KSP HPS-a.

7.3. U sustav bodovanja ulazi svih šest natjecanja. Zbroj bodova će se izračunavati nakon svakog pojedinog natjecanja i natjecatelji će biti poredani u skladu s brojem osvojenih bodova (u padajućem nizu). Taj poredak će se zvati Poredak županijske boulder lige.

7.4. Pobjednikom boulder lige, bit će proglašen onaj natjecatelj (natjecatelji), koji će na kraju ciklusa natjecanja, sakupiti najviše bodova u skladu s ovim pravilima.

7.5. Službeni rezultati s natjecanja i ukupni poredak će biti objavljeni na web stranicama marulianus.hr i bolderama.com


Split, 07.01.2010.                        ORGANIZACIJSKI ODBOR ŽBL-a
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990