• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
 
 

ŽBL REPORT!

Mertojak još nije doša k sebi od ŽBL groznice koja ga je tresla prošle subote

Na 4. ovogodišnjem natjecanju ŽBL-a su se okupila ukupno 23 penjača iz četiri splitska i jednog omiškog kluba tj. društva. Bia je to prekrasan dan za otić penjat vanka ali ekipa se s gušton zabila u podrum, šta je popratila i brojna publika. Naš je SPK Marulianus istrčao u sastavu 4-4-2: Zlodre (na vratima) Dujaković, Crmarić, Baučić, Banović (obrana), Savin, Besednik, Lacić i Jurišić (vezni red), te Malenica i Mihalj (u špici).

Kao i obično natjecanje je započelo tradicionalnim odmjeravanjem detalja i taktiziranjem - ko će prvi uć i probit led. Učinia je to naš Šime, odma je okinia ali mu je zato Bog to na kraju stostruko vratia. Boulderi su nekima bili teži, nekima lakši ali svi će se složit Boći&Kiwi su posa odradili sa stilom i u pravom boulderaškom duhu. Sve je postavljene kvalifikacijske zadatke jedini ispenja Šime, a s njim su u finale otišli Ivo, Miha, Dama, Viki, te Marulovo iznenađenje iz sekcije Kaštela - Nikola.

Vatrenim finalom je totalno dominirao naš Šime Malenica koji je usprkos vrlo čvrstim detaljima uspia upisat čak pet topova u svoj kartončić. Spomenimo da je uz novu pobjedu naš as primio mnoge hvale i na račun stylinga. Ivo Leteća Sarma, povratnik i jako Mosorovo pojačanje je na svom prvom ŽBL-u uvjerljivo osvojia srebro, a lokalac Viktor Kraljević se okita broncom. Četvrto misto je zauzea prošlogodišnji šampion Miha, peti je bia, uvik spremni, Dama, a naš mladi Nikola je bia šesti.

Što se ljepšeg spola tiče nastupile su samo dvi dame - Maja Božić i Jelena Dujaković. Bolja i bogatija za sto bodova je postala Maja.

Kao i uvijek ŽBL je bila prilika da se riješe i neki interni dvoboji, pa je tako vrlo bitno spomenuti da je u tradicionalnom Marulovom dvoboju Lacan vs. Zlodre slavio Lacan (2:0, međusobni ogledi ove sezone), a u Mosorovom - Viktor vs. Slaven bolji je bio Viki (2:2, međusobni ogledi ove sezone).

Na kraju su svi zaključili da je ŽBL najbolji izum splitskog penjanja u zadnjih 10 godina ako ne i uopće, a prisutni reprezentativci su dodali da je bouldering finale u Avilesu bilo čista nula prema atmosferi i akciji na subotnjem ŽBL-u.

Dva natjecanja prije kraja u ukupnom poretku vodi obitelj Malenica. Tina i Šime oboje imaju po 300 bodova i uvjerljivo dominiraju muškim tj. ženskim poretkom. Na drugom mistu se trenutno nalaze Ivan Mihalj - Miha sa 200 bodova tj. Jelena Dujaković sa 145 bodova, a treći su Viktor Kraljević sa 195 bodova i Maja Božić sa 100 bodova.

Vidimo se uskoro na ŽBL-u u Marula!

 

 

Foto gori: U paklu ŽBL-a

 

Foto gori: Vječni derbi - Zlodre vs. Lacan

 

Foto gori: Zagrljaj ljutih suparnika - Viki vs. Vrući

 

Foto gori: Mala moja dajen ti na znanje, masa sili daje ubrzanje - Zlodre (100kg) i Šime (94kg)

 

Foto gori: Borba za zonu

 

Foto gori: Pobjedničko postolje

 

 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990