• Marulianus home
 • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Penjališta Sportska penjališta Markezina greda
 
 

Markezina greda - Top smjerovi

Index članka
Markezina greda
Skica penjališta i popis smjerova
Dodatne informacije o smjerovima
Top smjerovi


"Triba odjebat sranja i živit san"
(TBF)

Ponosno Vam predstavljamo popis najtežih smjerova na Majci Gredi, one u koje je uložena bezgranična količina ljubavi i truda. 
Ponovit smjer sa ove liste (i zaigrat za prvu momčad Hajduka) je san svakog splitskog diteta ali već i samo kićenje nekog klasika sa ove liste je životni uspjeh sam po sebi.
One koji se odvaže uć u proces ozbiljnog projektiranja ovih smjerova, njihove obitelji ispraćaju ka da odlaze 7 godina u Tibet i zaista, posvjedočit će vam takvi, to nije daleko od istine.  Međutim, jednog dana kad se uspon dogodi, svi redom priznaju da vridilo je! 


Adam tijekom FA-a u najtežem pokretu donjeg dijela smjera.

...

DIOKLECIJAN (8c+/9a)

Autori: Boris Zokić, Daniel Piccini, Ivan Lisica
1.uspon: Adam Ondra (2018.)  / smjer nema ponavljanja


>>> Najteži smjer voljenog penjališta i za nas lokalce čista devetka :-)... Tribalo je vrimena dok smo iskristalizirali ovu liniju u glavi ali za sve šta valja triba vrimena. Adame, hvala ti!Nikola Kramarić Niksi u povijesnom prolasku El Tora 2020. godine - prvog HR c+ uspona! / Foto: ProjectBeta

...

EL TORO (8c+)


Autor: Boris Zokić
1. uspon: Adam Ondra 2018.
1.ponavljanje: Nikola Kramarić

>>> Simbol brutalnosti i težine penjanja na Markezinoj gredi! Dokaz da "u maloj boci špirit stoji" i još jedan u nizu koje je Boći otkria kad se iša popišat...
Kivela na zadnjem odmoru prije prave akcije u legendarno lito 2020..

...

BALKAN (8b+/c)

Autori: Dani Piccini, Ivan Lisica
1.uspon: Luka Kivela (2020.) 
1.ponavljanje: Nikola Kramarić

>>> Fantastična i zastrašujuća linija na ulazu u Veliku rupu na čiji FA smo čekali punih 12 sezona! Andradi je slomila srce, a od Kivele napravila legendu i lansirala ga u novu galaksiju!


Boris Big Boy Zokić tijekom prvog ponavljanja smjera po teškoj buri u lito 2010.! / foto: Mosoraški pristup

...

DAN VELIKOG TRENJA (8b+)


Autori:
Dani Piccini, Ivan Lisica, Toni Zlodre
1.uspon: Ivan Lisica (2009.)
1.ponavljanje: Boris Zokić


>>> Revolucionarna linija! Traži savršen mix snage i izdržljivosti, traži tajming, kontroliranu agresivnosti i beskompromisnu ljubav! Nije ju teško volit - takva kombinacija pokreta se dogodi samo jednom u životu!

Lija na ulazu u finalnu ploču! Kruže glasine da iz nje po buri vidi Italija...

...

MEGDAN (8b+)

Autori:
Dani Piccini, Ivan Lisica
1.uspon: Ivan Lisica (2010.) 
1.ponavljanje: Nikola Kramarić

>>> Popet liniju koja će izać na vrh Velike rupe je bia san od kad smo prvi put stupili nogom u sektor. Megdan je ponudia šansu i mi smo je iskoristili! Kakvo putovanje i borba za goli život! Kakav a muerte u pravom smislu riči!Tamara u lito 2010. usponom u Priči ostvaruje prvi ženski HR uspon na 8b levelu. / Foto: Mosoraški pristup

...

PRIČA ZA LAKU NOĆ (8b)


Autori:
Dani Piccini, Hrvoje Lacić
1.uspon: Ivan Lisica (2007.)
1.ponavljanje: Tamara Zulim

>>> Neponovljivo! Šokantno! Inspirativno! Nevjerovatna linija hvatišta tamo di nikad ne bi pomislili da će ih bit! Priča o fizikali i tehnikali, priča o htjenju, priča za laku noć!
Niksi na travajcu prije ulaska u glavni dio

...

COKET LIMITED EDITION (8b)


Autori: Dani Piccini, Tomo Crmarić, Ivan Lisica
1.uspon: Ivan Lisica (2010.)
1.ponavljanje: Nikola Kramarić

>>> Klasik iz limitirane kolekcije majke Grede! 25 metara života u jednom dahu i kombinacije pokreta koje ste jednom sanjali ali niste virovali da stvarno postoje!U donjem detalju!

...

PARTIBREJKERS (8a+)

Autori:
Dani Piccini, Ivan Lisica
1.uspon: Ivan Lisica (2007.)
1.ponavljanje: Boris Zokić

>>> Bombetina u punom smislu riči! Oni koji su je popeli, vole ovu liniju ka dite svoje! Kad bar ne bi bilo predaha u sredini, šta bi to bilo !? Za napad preporučujemo  motivacijski hitLegendarni Dani Andrada tijekom 2. ponavljanja NFNS-a 2009. godine!

...

NO FRICTION, NO SMILE (8a+)


Autori:
Hrvoje Lacić, Steven James Whittall
1.uspon: Ivan Lisica (2007.)
1.ponavljanje: Boris Zokić

>>> Top linija, potpuno drugačija od ostalih! Mnoge je ostavila uplakane na vjetrometini! Zemlja slopera i pothvata - ime govori sve o uvjetima koje traži!Sandra Lisica u legendarnom pokretu "na rame" tijekom prvog ženskog ponavljanja.

...

KEEP ON ROCKIN IN THE FREE WORLD (8a+)

Autori:
Dani Piccini, Hrvoje Lacić
1.uspon: Ivan Lisica (2004.)
1.ponavljanje: Uroš Perko

>>> Apsolutni MEGAklasik zastrašujuće kvalitete! Živi mirnim životom na istočnoj strani Grede, daleko od vreve centralnog sektora! Jedan od simbola Majke i benchmark a+ ranga!Luka Trumbić se specijalizira za ponavljanje Boćijevih klasika!

...

UMRI MUŠKI (8a+)


Autor: Boris Zokić
1.uspon: Boris Zokić (2010.)
1.ponavljanje: Ivan Lisica

>>> Ime govori sve! Strašna linija koja ne trpi polovičan pokušaj! Traži tečnost i eksplozivnost, traži preciznost egzekucije i hladnu glavu tamo di ju je najteže imat - na samom kraju!
Teška muka, sine!

...

MUKA JEŽOVA (8a+)

Autor:
Dani Piccini, Ivan Lisica
1.uspon: Ivan Lisica (2008.)
1.ponavljanje: Boris Zokić

>>> Sigurno jedan od najbrutalnijih detalja na Majci Gredi! Atraktivan, eksplozivan, prčevit i kreativan! Ovo je smjer za one koji vole živit intenzivno i istražit najdublje kutke samoga sebe!
Vana Piccini, predvodnica nove generacije mladih dalmatinskih penjača, na samom sidrištu smjera.

...

HIPNOZA (8a+)

Autori:
Dani Piccini, Ivan Lisica
1.uspon: Ivan Lisica (2009.)
1.ponavljanje: Luka Kivela

>>> Linija za popet i umrit sa smješkom! Svjetska klasa! Čista izdržljivost snažnog karaktera, prožeta tehničkom notom! Stariji brat joj se zove Megdan!
"Šurikeni stari, gdje ste?"

...

ŠURIKEN (8a+)

Autori: Boris Zokić, Ivan Lisica
1.uspon: Ivan Lisica (2012.) 
1.ponavljanje: Nikola Kramarić

>>> Smjerčina koja se ne boji čak i susjedne Muke ježove! Kompleksno penjanje kakvo samo Majka može ponudit u jakoj prevješčini i rijetko kad idealnim uvjetima - nije čudo da je malo onih kojima pada na pamet okitit Šurikena!3 asa

...

FULL KONTAKT (8a+)

Autori: Dani Piccini, Ivan Lisica
1.uspon: Klemen Bečan 2014. / smjer nema ponavljanja


>>> Zastrašujuća mega linija, strah i trepet u predvorju Velike rupe. Samo Marulovim Poskocima može past na pamet ovo zabušit, a samo slovenski dečko Klemen Bečan Bečko može odradit ovakvi FA i to na on sight! Je, dobro ste pročitali...


Legendarni Frenk blaguje Boy-a!

...

U BOY, U BOY (8a+)

Autori: Boris Zokić, Ivan Lisica
1.uspon: Ivan Lisica (2017.)
1.ponavljanje: Frenk Jensterle>>> Prekrasna linija koja se te sezone pojavila niotkuda! Poklon Majke svojim napaćenim težacima i nezaboravno iskustvo za svih koji smognu snage upustit se u avanturu koju pruža!

Vili - there is no school like the old school!

...

TVRĐAVA KLIS (8a)


Autor: Vili Guček
1.uspon: Vili Guček (2003.)
1.ponavljanje: Ivan Lisica

>>> Remek djelo i one man show našeg slovenskog prijatelja! Čisti old school u punom smislu riječi! Vili je u originalu ocjenia Tvrđavu sa 7c+/8a i poručia da je golden standard jedini pravi put! Nakon toga, više ništa nije bilo isto...Mrazek u gornjem detalju nakon burne noći provedene uz veće količine domaćeg Plavca!

...

CRNO VINO (8a)


Autori: Dani Piccini, Hrvoje Lacić
1.uspon: Tomas Mrazek (2006.)
1.ponavljanje: Ivan Lisica

>>> Linija šarmantna ko Richard Gere! Oduševila je čak i Mrazeka, čovika koji se davno prije zaklea da je dosta sa oduševljenjima! Donji dio je totalna suprotnost detalju na vrhu - triba znat prominit ritam na tramvajcu i triba izbjegavat Mrazekovu kombinaciju!

Jedan i jedini, Uroš Perko, tijekom FA-a donjeg dila smjera daleke 2003. godine.

...

GERONIMO EXTENSION (8a)


Autori: Dani Piccini, Toni Zlodre, Goran Radoš
1.uspon: Phillipe Collard (2007.)
1.ponavljanje: Ivan Lisica

>>> Nevjerovatno iskustvo koje postaje još intenzivnije baš kad pomislite da je sve gotovo! Učestale nuspojave nakon napuštanja sidrišta Geronima su dezorjentacija i zbunjenost. Linija nosi nadimak - Noštromo.


Pokušaj Bebita u zimskim uvjetima!

...

BEBITO (8a)

Autori: Daniel Piccini, Ivan Lisica
1.uspon: Ivan Lisica (2013.) / smjer nema ponavljanja

>>> Tribalo je nekoliko sezona za dekodiranje jednog od nazahtjevnijih detalja na Markezinoj Gredi. Bebito je čisti boulder od samo dva pokreta ali sine, kakva dva - teški doktorat!
Daniel Piccini u zlatna vrimena Skyhooka, nakon prolaska originalne verzije smjera (7c).

...

SKYHOOK (8a)

Autori: Daniel Piccini, Steven James Whittall
1.uspon: Nikola Kramarić / smjer nema ponavljanja

>>> Nikad prižaljeni klasik koji je odgojia generacije dalmatinskih penjača otiša je u povijest kad je mladi Niko Rimac u lito 2019. iščupa ključno hvatište u detalju! Smjer se od tada zaobilazi u širokom luku, a glasine govore da mu je detalj luđi nego u Bebita - šta ti je život?!Lija ispunjen fanatizmom u glavnom detalju linije.

...

EL FANATICO (8a)

Autor: Ivan Lisica
1. uspon: Ivan Lisica 2014.
1.ponavljanje: Boris Zokić

>>> Jedan spit i desetak pokreta više na legendarni El Classico koji su prominili živote mnogima. Čekajte uvjete i budite light & strong, sve ostalo je gubljenje vrimena...


Boris Big Boy Zokić zna kako ukrotit Farabuta!

...

FARABUT (8a)


Autor: Dani Piccini
1.uspon: Boris Zokić (2009.) 
1.ponavljanje: Luka Trumbić


>>> Odmetnik iz Velike rupe! Nudi lagani uvod, pa morfo detaljčinu za siguran srčani udar! Ime mu dobro stoji, tvrdoglav je i neugodan, često je mokar i ne trpi kad ugleda potencijalnog ponavljača u podnožju! Na prvo ponavljanje smo čekali samo 11 sezona...Domagoj Čikeš u pokušaju Papka. Siga koju drži desnom je prošlost - hvala joj na svemu!

...

PAPAK (8a)


Autori: Toni Zlodre, Dani Piccini 
1.uspon: Nikola Kramarić (2020.) / smjer nema ponavljanja

>>> Lipotan sa istoka Grede koji je dugo bia c+ sve dok Niksi nije iščupa sigu u donjem prevjesu. Osta je jednako lip i šarmantan, a uša je i na top listu...neki su govorili da je tu oduvik i pripada - Papak forever!
  
 
 
 

Zadnji komentari

 • Livin´ Hvar!
  Taman san sa Jen u Omišu, kroa...
  11.06.2024 - 10:45 by Did Marul
 • Livin´ Hvar!
  Dide, javija sam ja Jen, ali n...
  08.06.2024 - 13:27 by Roko
 • Livin´ Hvar!
  Ne tjerajte Niksija na dodatno...
  08.06.2024 - 08:20 by Škalec
 • Ponovljen B.T.!!!
  Bravo Lovre!!!!! Samo jako!
  30.01.2024 - 09:46 by Dani
 • Ponovljen B.T.!!!
  Roko moj dobri u pravu si...ču...
  29.01.2024 - 23:02 by Did
RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Zadnje osvježeno

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990